محمد مهدی زمان وزیری روانشناس و کوچ تربیتی

محمد مهدی زمان وزیری

روانشناس و  کوچ تربیتی

پشتیبانی : 09105297885

به وب سایت محمد مهدی زمان وزیری خوش آمدید

فهرست مطالب

از بچه ها سوالهای دوپهلو نپرسید:

پرسیدن سوالهای دو پهلو کار خیلی اشتباهی است. و بدتر از آن پرسیدن سؤالهایی است که در قسمت قبل مطرح کردیم. پرسیدن این گونه سؤال ها فقط زمانی مناسب است که شما سعی می کنید کسی را وادار کنید حرف شما را قبول کند.

این گونه سؤال ها پیام های بسیاری به همراه خودشان دارند و پیام های ان ها اغلب جنبه ی منفی دارند. هیچ پدر ومادری دلش نمی خواهد فرزندش را با این جملات منفی مایوس و سرخورده کند. ولی آن ها نمی دانند که با پرسیدن این گونه سؤال ها چه افکار منفی به ذهن بچه هایشان راه پیدا می کند.

با وجود این اگر کمی بیشتر دقت کنند و به حرف های خودشان کمی فکر کنند، می توانند این مساله را بهتر درک کنند.

بیشتر مادرها برای اینکه بچه های خودشان را تشویق کنند تا کاری را انجام دهند، سؤال های دو پهلو از بچه هایشان می پرسند.

سوال پرسیدن صحیح از کودکان

مثلا وقتی مادری می خواهد فرزندش اتاقش را تمیز کند،به جای اینکه به او بگوید:”لطفا اتاقت رو تمیز کن”درحالیکه سعی می کند فرزندش را شرمنده کند به او می کوید:”چرا این اتاق اینقدر نا مرتب است؟”

اگر وقتی چیزی از فرزندتان میخواهید از او این سؤال را بپرسید، احتمالا او نسبت به حرف های شما توجهی نمی کند و شما به خواسته ی خودتان نمی رسید. اما اگر این سؤال های دو پهلو را از بچه های خودتان نپرسید، نه تنها می توانید با ان ها بهتر رابطه برقرار کنید، بلکه آن ها بیشتر به حرف های شما گوش می دهند. همچنین از شما حرف شنوی خواهند داشت.

پرسیدن سوال های دو پهلو از طرفی باعث می شود که بچه ها منظور شما را خوب نفهمند و با شما همکاری نکنند، از طرف دیگر با عث می شود که والدین هم متوجه نشوند که چه مفاهیم منفی و بدی را با پرسیدن این گونه سؤال ها به بچه های خودشان منتقل می کنند. بدون پی بردن به مفاهیم منفی که این سؤال ها به بچه ها منتقل می کنند، هرگز نمی توانید بفهمید که چرا بچه هایتان به حرف های شما گوش نمی دهند.

سوال های خود را مستقیم و بدون کنایه بپرسید:

یکی از مهمترین مهارت هایی که به خصوص مادران باید بیاموزند این است که سؤال های خود را مستقیم و بدون کنایه زدن بپرسند. معمولا خانم ها سؤال های خود را با کنایه مطرح می کنند و مستقیما درخواست خودشان را بیان نمی کنند. این کار آن ها مثل ماهیگیری در بیابان است. چون آن ها به هدف و خواسته ی خودشان نمی رسند.

اکنون نمونه ای از این نوع سؤال های کنایه آمیز را بیان می کنیم:

دوباره اتاقتان بهم ریخته شده. منظور این است که: اینجا را مرتب کنید!

پدر یا مادر سعی می کند با گفتن این جملات فرزند خود را تشویق کند تا کاری را انجام دهد. اما در عمل او از بچه ی خود نمی خواهد کاری را انجام دهد. فقط بر مشکل خاصی تمرکز می کند و توجه بچه را به ان مشکل جلب می کند.

بچه ها معنی این جملات گنگ و دو پهلو را نمی فهمند. بنابراین اگر می خواهیم بچه ها معنی حرف های ما را بفهمند باید سؤال ها و درخواست هایمان را رک و مستقیم از ان ها بپرسیم و از عبارات منفی و کنایه آمیز استفاده نکنیم.

اگر فقط به کارهای نادرست بچه ها توجه کنیم و به این فکرکنیم که چطور بچه هایمان را وادار کنیم به کارهای بدشان فکر کنند، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که آن ها با ما هم رای و هم عقیده شوند.

جهت برقراری ارتباط موثرتر و بهتر با فرزند خود، می توانید ازپکیج استثنایی «شخصیت فرزندت را بساز» در هر رده ی سنی استفاده نمایید.

ارادتمند شما ، محمد مهدی زمان وزیری، مدرس تربیت کودک و کوچ خانواده

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری