محمد مهدی زمان وزیری روانشناس و کوچ تربیتی

محمد مهدی زمان وزیری

روانشناس و  کوچ تربیتی

پشتیبانی : 09105297885

به وب سایت محمد مهدی زمان وزیری خوش آمدید

فهرست مطالب

برای بچه ها سخنرانی نکنید!

سخنرانی برای کودکان چه اثراتی دارد؟

سخنرانی برای کودکان در مورد کارهای خوب و کارهای بد، خیلی بدتر از توضیح دادن در مورد مسائل برای بچه هاست. بنابراین گفتن جملاتی از این قبیل:”کار خوبی نکردی که برادرت رو کتک زدی،کتک زدن کار خوبی نیست، میشه دیگه اونو نزنی؟”اصلا فایده ای ندارد.

این جملات نه تنها مصنوعی و اندرزگونه هستند، بلکه در گوش بچه ها نیز فرو نمی روند. وقتی برای بچه ها سخنرانی می کنیم و از مزایا و معایب کاری برای آن ها حرف می زنیم دیگر به حرف های ما گوش نمی دهند. خودشان تحریک می شوند که دست به انجام کارهای بد بزنند تا بفهمند چه چیزی خوب است ،چه چیزی بد.

بچه های زیر سن نه سال، آمادگی لازم برای فهمیدن این گونه نصایح ما را ندارند. تازه بعد از سن نه سالگی هم که معنی حرف های ما را می فهمند باز دوست ندارند حرف های ما را گوش کنند.

پند و موعظه چه زمان کارایی دارد؟

تنها وقتی می توانیم برای بچه ها و نوجوان هایمان سخنرانی و موعظه کنیم که خودشان از ما پند و نصیحت خواسته باشند. بسیاری از والدین شکایت می کنند که بچه هایشان با آن ها حرف نمی زنند و همیشه ساکت هستند. یکی از دلایل این کار بچه ها این است که پدر و مادرهایشان خیلی برای ان ها حرف می زنند و پند و اندرز می دهند.

وقتی والدین سعی می کنند با پند واندرز دادن های بی جا، بچه ها را وادار به انجام کاری کنند و یا به ان ها بگویند که اشتباه کرده اند، بچه ها یک گوششان در می شود و گوش دیگرشان دروازه و هیچ چیزی نمی شنوند. بنابراین می بینیم که سخنرانی و موعظه کردن نه تنها خوب نیست، بلکه نتیجه ای کاملا معکوس نیز دارد.

برای کودکان سخنرانی نکنید

اکنون مثالی در این مورد می آوریم:

“برادرت نمی خواست به تو صدمه بزند. اون داشت بازی می کرد و خیلی تصادفی به تو خورد. بهتره به جای کتک زدن با او حرف بزنی. اگه اونو کتک بزنی، فقط وضعیت رو خراب تر کردی.

اگه بچه های بزرگتر مدرسه تو را می زدند، خودت چه حالی پیدا می کردی؟برادرت هم، از اینکه تو کتکش بزنی همین حالو داره. به جای اینکه اونو کتک بزنی، می تونستی به او بگی که از دعوا و کتک کاری خوشت نمی یاد و دوست نداری اونو بزنی.

کار دیگه ای هم می تونستی بکنی. می تونستی از اونجا بری و با این کارت نشون بدی که از رفتار اون خوشت نیومده. اگه هم دوست داری با او دعوا کنی، مسئله ای نیست. می تونیم یه مسابقه ی کشتی راه بیاندازیم و یا می تونی دستکش بوکس بپوشی و با او بوکس بازی کنی.

خیلی هم بد نیست که یاد بگیری چطور از خودت دفاع کنی. اما دعوا کردن با برادرت اصلا کار درستی نیست. هر دوی شما خوب می دونید چطور با هم حرف بزنید. هر وقت هم مشکلی براتون پیش اومد، خودم حلش می کنم. خوب دیگه برادرت رو نزنی، باشه!”

اگرچه پند و نصیحت های شما خیلی خوب است، اما تا وقتی خود بچه ها نخواهند به حرف های شما گوش دهند،این همه پند و موعظه فایده ای ندارد و باعث می شود بچه ها عصبانی تر شده و بیشتر در مقابل خواسته های شما مقاومت کنند.

جهت تربیت بهتر فرزند خود می توانید از مطالب تربیتی سایت استفاده کنید.

ارادتمند شما ، محمد مهدی زمان وزیری، مدرس تربیت کودک

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری