فهرست مطالب

روش های نوین تربیت فرزندان - مهارت های تربیتی فرزندان

به کارگیری مهارت ها و روش های تربیتی نوین در جهت تربیت فرزندان

همان طور که می دانید روش‌های قدیمی در تربیت فرزندان ، دیگر موثر نیستند. اگر شما می‌خواهید پدر و مادری خوب برای فرزندتان باشید، فقط کنار گذاشتن روش‌‌های تربیتی قدیمی ، مثل تنبیه کردن و داد زدن بر سر فرزندتان، کافی نیست. بعد از این کار باید دنبال الگوی جدیدی برای تربیت فرزندان تان باشید. روش های قدیمی تربیتی دیگر هیچ جایی در زندگی امروزی ندارد و فقط روابط بین والد و فرزندان را تیره و تار می کند. روش مناسب تربیت فرزند باید تکنیکال، کاربردی و رابطه مدار باشد تا بتواند یک رابطه ی محکم احساسی، عاشقانه، صمیمانه و دوستانه را بین والدین و فرزندانشان ایجاد کند.

من ( محمد مهدی زمان وزیری ) در این سایت سعی می‌کنم که شش مهارت لازم برای تربیت فرزندان را به شما والدین عزیز آموزش دهم که شما بتوانید این مهارتها را جایگزین روش‌های قدیمی تربیت فرزندتان قراردهید. 

من یک شبه به مهارتهای شش گانه لازم در تربیت فرزندان ، پی نبردم، بلکه پانزده سال تمام در این زمینه تحقیق و بررسی کردم و به خانواده های زیادی در زمینه‌ مسائل فردی و خانوادگی کمک کردم تا بتوانند اول خودشان بعد طرف مقابلشان را بشناسند. من به عنوان یک پدرخانواده، سعی کردم روش‌های جدیدی در زمینه‌ی تربیت و پرورش فرزندم ، ابداع کنم. این روش‌های جدید تربیتی ، نه تنها برای فرزند خودم سودمند بودند، بلکه به هزاران خانواده کمک کردند تا مشکلاتشان را در زمینه‌ی تربیت فرزندان شان حل کنند.  اعتقاد من این است:  

 

تا چیستی چیزی را بلد نباشی، به کیستی نمی‌رسی.

 

چند نمونه که والدین از مهارت ها و روش های تربیتی نوین در جهت تربیت فرزندان شان استفاده کردند و به نتیجه رسیدند به شرح زیر است :

  • مادر پارسا از اینکه فرزندش در دو سالگی نمی‌توانست خوب حرف بزند و همین امر باعث شده بود که پارسا بسیار پرخاشگر شود، نگران بود. او نمی‌توانست با هم سن و سالان خود ارتباط برقرار کند و به محض ارتباط با یک کودک اولین کاری که انجام می‌داد، این بود که او را کتک می زد. مادر پارسا از اینکه فرزندی دارد که نمی تواند ارتباط برقرار کند و به دیگران آسیب برساند بسیار ناراحت و غمگین بود. اما او  با استفاده از روش‌های تربیتی من بخصوص تکنیکهای جلب توجه توانست جلب توجه منفی فرزندش را تبدیل به جلب توجه مثبت نماید و در نهایت، پارسا توانست با اطرافیان خود رابطه‌ی معقول و مناسبی برقرار کند. 
  • مادر آیهان با فرزند 6 ساله‌ی خود مشکل داشت. آیهان بچه ایی عصبی و پرخاشگر و لجباز بود و اکثر اوقات حکمش، حکم غالب بود. والدین آیهان با کنار گذاشتن تنبیه بدنی و جایگزین تشویق به جای تنبیه ،کم کم از نحسی‌های او کم کردند. آن‌ها با پی بردن به نیازهای ذاتی فرزندشان، یاد گرفتند که چگونه باید با او برخورد کنند تا دوباره کنترل خانواده در دستشان باشد. 
  • پدر علیرضا که بیزینسمن موفقی بود بعد از شرکت در کارگاه‌ها متوجه شد که چقدر فرزندانش به او نیاز دارند و او چقدر می‌تواند در تربیت کردن  فرزندانش  موثر باشد و به آن‌ها  کمک کند. او پدرش را در دوران کودکی از دست داده بود و مادرش او را بزرگ کرده بود، از این رو نمی‌دانست که پدران چقدر می‌توانند در تربیت فرزندان شان موثر باشند. وقتی متوجه شد که بچه‌هایش از او چه می‌خواهند و چه کاری از دست او برمی‌آمد، اوقات بیشتری را درکنار  آن‌ها سپری می‌کرد. او از وضعیت فعلی‌اش بسیار راضی است، چون هم خودش و هم فرزندانش اکنون زندگی بسیار شاد و خوبی دارند. او خود را از این شادی محروم کرده بود و حتی نمی‌دانست که چنین لذتی در دنیا وجود دارد. 

 

بسیاری از مردانی که در تربیت فرزندانشان دخالت نمی‌کنند، نمی‌دانند که با این کار خودشان را از چه لذتی محروم می‌کنند.

 

خانواده های بسیاری از مهارت های تربیتی آموزش داده شده در کارگاه‌ها استفاده کردند اما، بیان نام  آن‌ها  امکان پذیر نمی‌باشد. به راحتی می‌توان ثابت کرد که آموختن و به کار گرفتن این مهارت‌ها در تربیت فرزندان بسیار موثر است، کافی است  آن‌ها  را به کار بگیرید تا نتیجه را خودتان ببینید. 

با استفاده از تکنیک‌ها و مهارتهای تربیتی که در این سایت ارائه خواهد شد، بچه ها در هر سنی و هر خانواده‌ای که باشند عکس العمل مثبتی به نحوه‌ی تربیت کردن شما نشان خواهند داد. 

مهارتها و تکنیک های ارائه شده در این سایت ( مطالب تربیتی و کارگاه های آموزشی ) برای تربیت کردن همه‌ بچه‌ها مناسب است. حتی بچه‌هایی که با  آن‌ها بد رفتاری یا خشونت شده و یا والدینشان  آن‌ها را سخت تنبیه می‌کردند. ناگفته پیداست که این نوع از بچه‌ها، مشکلات رفتاری خاص خودشان را دارند، اما وقتی والدین  آن‌ها از روش‌های تربیتی نوین استفاده می‌کنند، بهتر می‌توانند ناهنجاری های رفتاری  آن‌ها  را کنترل کرده و مشکلات  آن‌ها را حل کنند. مطمئن باشید که اگر از این گونه بچه‌ها واقعا حمایت کنید و عشق و علاقه‌ی خودتان را نسبت به آن‌ها نشان دهید،  آن‌ها به راحتی تغییر می کنند. 

در مقاله ی بعد در خصوص بحران والدین در این قرن مطالبی را به اشتراک خواهم گذاشت.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری