محمد مهدی زمان وزیری روانشناس و کوچ تربیتی

محمد مهدی زمان وزیری

روانشناس و  کوچ تربیتی

پشتیبانی : 09105297885

به وب سایت محمد مهدی زمان وزیری خوش آمدید

فهرست مطالب

همیشه به فرزندانتان توضیح ندهید، بلکه از نظر خود آن ها نیز استفاده کنید:

اگر می خواهید بچه ها باشما همکاری کنند، باید به گونه ای آن ها را تشویق کنید که به حرف های شما گوش دهند و خواسته های شما را براورده کنند. اولین قدم در این راه این است که یاد بگیرید چگونه می توانید بچه ها را در این مسیر هدایت کنید تا از شما حرف شنوی داشته باشند. استفاده از نظرات فرزندان در این مسیر بسیار حائز اهمیت است.

توجه کنید که دستور دادن به بچه ها اصلا کارساز نیست. اگر کمی در مورد کار خودتان فکر کنید، به راحتی متوجه می شوید که اصلا دوست ندارید همیشه یک نفر به شما دستور بدهد و بگوید شما چطور باید کار کنید. بچه ها نیز همین طور هستند.

ما هر روز به بچه هایمان صدها بار دستور می دهیم که فلان کار را بکنند و فلان کار را نکنند. در این بین نظرات فرزندان اصلا برای ما مهم نیست!

طبیعی است که بچه های ما نیز همیشه به دستورهای ما گوش نمی دهند و نافرمانی می کنند. خودتان را جای ان ها بگذارید،اگر یک نفر همیشه به شما غر می زد که فلان کار را بکن و بهمان کار را نکن چه حالی پیدا می کردید؟ آیا شما عصبانی نمی شدید؟

ما پدر و مادرها خیلی به بچه ها دستور می دهیم. برای مثال همیشه به ان ها می گوییم:

“این رو اینجوری نکن!

اون را اونجا نذار!

اینطوری با برادرت حرف نزن!

بند کفشاتو ببند!

خواهرت را نزن!

دکمه ی لباستو ببند!

دندانهایت را مسواک کن!

تلویزیون رو خاموش کن!

بیا ناهار بخور!

پیراهنت را بکن توی شلوارت!

ندو! اتاقتو تمیز کن! هیس! ساکت باش! برو بخواب! وهزاران دستور و فرمان دیگر.”

استفاده از نظرات فرزندان

واکنش بچه ها واضح است:

وقتی بچه ها از غرغرهای پدر و مادر هایشان خسته می شوند، دیگر به حرف های ان ها گوش نمی دهند. وقتی مرتب به بچه ها دستور بدهیم، بدون اینکه نظرات فرزندان را هم در نظر بگیریم،آن ها دیگر به حرف های ما گوش نمی دهند.

در روش های درست تربیتی به جای غر زدن و دستور دادن به بچه ها، بهتر است از انها در مورد نظر خودشان سوال کنیم و ببینیم خودشان چه می گویند. خود شما دوست ندارید که همسر یا رئیستان به جای غر زدن به شما از شما نظرتان را بپرسد؟

البته که نه تنها شما در این گونه مواقع عکس العمل بهتری خواهید داشت، بلکه بچه هایتان نیز همین گونه خواهند بود. کار خیلی ساده ای به نظر می رسد، اما این روش تاثیر بسیار شگفتی خواهد داشت.

برای مثال به جای اینکه به فرزند خودتان بگویید: “برو دندانهایت را مسواک کن.”به او بگویید:”دوست داری دندان هایت را مسواک کنی؟” به جای اینکه به او بگویید:”برادرت را نزن” بگویید:”لطفا میشه با برادرت مهربان باشی ؟” با این سؤال ها، نظر ان ها را پرسیده اید و آن ها در تصمیم گیری ما شریک شده اند.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری