فهرست مطالب

گروه سوم:فرزندان مسئولیت پذیر

دسته سوم فرزندان مسئولیت پذیر هستند. این دسته از فرزندان  خیلی اجتماعی و خون گرم هستند. شخصیت آن ها با توجه به واکنش ان ها نسبت به روابط اجتماعی و در اجتماع شکل می‌گیرد. آن ها دوست دارند همه ی چیزهای زندگی را ببینند، بشنوند و تجربه کنند. آن ها علایق زیادی دارند و نیاز بیشتری به تشویق دیگران دارند که به آن ها انگیزه بدهند.

فرزندان مسئولیت پذیر از طریق تجربه های مختلف به ابعاد وجودی خودشان پی می برند و با تجربه های مختلف و رسیدن به یافته های جدید رشد می کنند. این دسته از فرزندان  تنوع طلب هستند و دوست ندارند همیشه روی یک چیز یا یک کاری تمرکز کنند. اگر از ان ها بخواهیم که همیشه کار خاصی را انجام دهند، مثلا همیشه کت بپوشند، با ما لجبازی می کنند.

ان ها دوست دارند کارهایشان را با میل و سلیقه ی خودشان انجام دهند. بیشتر وقت ها کارهایشان را ناتمام می گذارند و به سراغ انجام کار دیگری می‌روند. والدین باید این نکته را بدانند و نگران کارهای ناتمام آن ها نباشند. این دسته از فرزندان  دوست دارند همه جا پرسه بزنند. شلختگی و به هم ریختگی، قسمتی از زندگی آنهاست.

آن ها به تدریج می توانند در زندگی شان آزادانه همه چیز را امتحان کنند. به همه چیز دست ببرند و خودشان را بشناسند. به مرور زمان آن ها یاد می گیرند، بیشتر به کارهایشان توجه کنند و کارهایشان را ناتمام نگذارند.

فرزندان  مسئولیت پذیر مثل پرنده ای از این شاخه به آن شاخه می پرند و کارهای مختلفی انجام می‌دهند. باید به آن ها زمان دهید تا همه چیز را تجربه کنند و معنی زندگی را درک کنند. حواس ان‌ها به راحتی پرت می شود و شما باید به ان ها جهت درست را نشان دهید و بگویید باید چه کار کنند.

گاهی حرف های شما را فراموش می کنند اما این بدان معنی نیست که می خواهند شما را اذیت کنند و با شما مخالفت می کنند. همچنین گاهی آن ها کارهایی را که باید انجام دهند فراموش می کنند که در این مورد نیز شما نباید آن ها را به خاطر فراموشی سرزنش کنید. با مرور زمان آن ها کم کم یاد می گیرند که باید روی کارهایشان تمرکز کنند. شما در واقع می توانید از فراموشی آن ها استفاده کنید و مخالفت هایشان را کم کنید.

فرزندان مسئولیت پذیر با کسب تجربه های مختلف در زندگی شان، خودشان را می شناسند.

فرزندان مسئولیت پذیر

وقتی با کارهای آن ها مخالفت می کنید، بهتر است سریع کار دیگری را به ان ها پیشنهاد کنید تا ان ها فرصت داشته باشند تجربه ی جدیدی بدست آورند. به جای مخالفت در این گونه مواقع این دسته از فرزندان را راهنمایی کنید و یا آن ها را درک کنید و با آن ها همدردی کنید.

فقط کافی است توجه ان‌ها را از آن کار به کار دیگری جلب کنید.با این کار ان ها بیشتر با شما همکاری می کنند و به حرف های شما گوش می دهند. اکنون برای روشن تر شدن این مساله برای شما مثالی می آوریم.

وقتی فرزندان  کوچک زیر سه سال با شما لجبازی و نحسی می کنند، بهتر است حواس ان ها را پرت کنید و مثلا جسمی شفاف ،لامپی روشن ، مسواک،کلید و این جور چیزها را به آنها نشان دهید. چیزهایی مثل شیشه های بلورین و اجسام دکوری یا هر چیز دیگری که برای ان ها جالب یا خوشمزه و خوش بو باشد و آنها بتوانند با ان بازی کنند، توجه آن ها را به خودشان جلب می کنند.

وقتی فرزندم محمدرضا کوچک بود نحسی می کرد. همسرم هانیه، همیشه چیزهایی از این قبیل بر می داشت و به فرزندم نشان می داد، تا حواسش پرت شود و نحسی اش را فراموش کند. این کار برای فرزندان  کوچک مناسب است و در میان ان ها برای فرزندان  مسئولیت پذیر و تاثیر پذیر بیشتر مناسب است.

اهمیت حواس پرتی در کودکان چیست؟

وقتی شما سعی میکنید، توجه فرزندان را به کار یا چیز دیگری جلب کنید، آن ها برای چند لحظه چیزی را که دوست ندارند، فراموش می کنند و به چیزی که علاقه دارند، توجه می کنند. آن ها در این میان حس می کنند که دیگران ان ها را دوست دارند و به ان ها بها می دهند.

این مساله در مورد همه‌ی فرزندان در تمامی سنین صادق است. فرزندان  حتی دوست دارند، پدر و مادرهایشان برای آن ها داستان بخوانند و وقتی ان ها بزرگتر شدند همراه والدین خود آن داستان ها را مرور کنند و در ذهن خود توسعه دهند.

همسرم هانیه برای فرزندم داستانی ساخته بود و برای او تعریف میکرد. وقتی او گریه می کرد هانیه برایش داستان معروفش را می گفت  او هم به صدای  هانیه گوش می کرد و مدتی بعد آرام می گرفت.

وقتی فرزندان ناراحت هستند و بی قراری می کنند، داستان گفتن یا شعر خواندن پدر یا مادر باعث می شود که ان ها حواسشان پرت شود و به مشکلشان فکر نکنند. با این کار آن ها احساس می کنند که پدر و مادرشان خیلی آن ها را دوست دارند. پس آرام می گیرند. فرزندان حرف زدن و داستان خواندن پدر و مادرشان را بیشتراز گوش کردن به صحبت و موسیقی دوست دارند، چون وقتی والدین آن ها برایشان تعریف می کنند و می خوانند باعث می شود بیشتر با فرزندان  ارتباط برقرار کنند.

اصول داستان خوانی:

داستان خواندن مثل حرف زدن معمولی نیست و برای فرزندان  خیلی سنگین و غیر قابل پذیرش نیست. داستان خواندن باعث می شود فرزندان  چیزهایی که آزارشان می دهند را فراموش کنند. و به داستان پدر یا مادرشان گوش کنند. این بهترین روش برای جلب توجه کودک از چیزی به چیز دیگر است. بهترین روش برای کودکان تاثیرپذیر و کودکان مسئولیت پذیر.

اما توجه داشته باشید که وقتی شما ناراحت و افسرده هستید نمی توانید بی خیال باشید و برای کودک خود داستان بخوانید. داستان  خواندن و گوش دادن به داستان  دیگران باعث می شود که همه چیز برایتان زیباتر شود و از زندگی خود بیشتر لذت ببرید. وقتی شخصی به موسیقی و داستانی گوش می دهد، نیمکره ی راست مغزش تحریک می شود. با تحریک نیمکره ی راست مغز، فعالیت هایی مربوط به این نیمکره ی مغز را، بهتر انجام می دهد.

این کار باعث می شود حتی خلاقیت فرزندان  نیز شکوفا شود و مسلما فرزندان  خلاق در شرایط مختلف انعطاف پذیر هستند و به زودی خود را با شرایط وفق می دهند.

این پایه ی شخصیتی و تربیتی در کودکان مسئولیت پذیر است.

با خرید «پکیج شخصیت فرزندت را بساز» آرامش را به خود و فرزندان دلبندتان هدیه دهید.

استاد محمد مهدی زمان وزیری آماده ی ارائه ی خدمات کوچینگ در سراسر ایران می باشد.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری