مقایسه کردن فرزندان بدون شک آسیب جبران ناپذیری به آنها وارد می کند:
کودکان موجوداتی منحصر به فرد هستند. آن ها استعدادها، چالش و نیازهای خاص خودشان را دارند. ما به عنوان والدین آن ها موظفیم نیازهای آن ها را تشخیص دهیم و کمک کنیم تا استعدادهای خودشان را پرورش دهند.
پسران و دختران نیازها و استعدادهای متفاوتی دارند. پسران نیازهایی دارند که برای دختران اصلا مهم نیست. دختران نیز نیازهایی دارند که برای پسران مهم نمی باشند. علاوه بر این هر یک از فرزندان ما نیازها، مشکلات و استعدادهای خاص خودشان را دارند. از این جهت مقایسه کردن فرزندان با هم کار درستی نیست.
همچنین والدین باید این مسئله را بدانند که روش های یادگیری بچه ها کاملا با هم فرق دارد. اگر والدین این مسئله را نادیده بگیرند، همیشه فرزندان خود را با کودکان دیگر مقایسه می کنند.
کودکان از نظر یادگیری به سه گروه مختلف طبقه بندی می شوند و والدین باید بدانند که مدل یادگیری فرزندشان چیست و چگونه میتوان آن را تقویت نمود. والدین با مقایسه کردن فرزندان خود با همکلاسی اش در خصوص مدل یادگیری بدون شک آسیب جبران ناپذیری به او وارد ساخته است.
«کودکان با هم فرق دارند، آن ها را با هم مقایسه نکنید»
«والدین همچنین باید با نوع محبت کردن خود به فرزندان پسر و فرزندان دختر خود توجه داشته باشند»
دخترها به توجه بیشتری از جانب والدینشان نیاز دارند. اما اگر شما به پسرتان خیلی توجه کنید، او فکر می کند که شما به او اعتماد ندارید. آن ها دوست دارند که شما خیلی به آن ها اعتماد کنید. اما برعکس اگر شما به دخترانتان خیلی اعتماد کنید و مسئولیت کارها را به آن ها واگذار کنید، آن ها فکر می کنند که شما به آن ها توجه کافی ندارید.
پدران اغلب از روی اشتباه این مسئله را نادیده می گیرند و به دخترانشان خیلی اعتماد می کنند و مادران نیز به جای اینکه به دخترانشان بیشتر توجه کنند به پسرانشان توجه بیشتری می کنند. اگر والدین به این گونه تفاوت های ظریف در فرزندانشان آگاهی داشته باشند، می توانند در تربیت کردن فرزندانشان موفق تر باشند. در این صورت جنگ و دعوای والدین بر سر روش های تربیتی کودک نیز کمتر خواهد شد.
پنج پیام مهم:
اگر می خواهید فرزندانتان افراد جسور و قوی ای باشند و استعدادهای خود را شکوفا سازند تا بتوانند با مشکلات زندگی رو به رو شده و راه حل مناسبی برای ان ها پیدا کنند، همیشه این پنج پیام مهم را به آنها انتقال دهید. این پنج رهنمود اصلی عبارت اند از :
بچه ها با هم فرق دارند. آن ها را با هم مقایسه نکنید.
اگر اشتباهی از آنها سر می زند، باز هم چندان مهم نیست. فرزندان را سرزنش نکنید.
آن ها می توانند احساسات منفی خود را به راحتی نشان دهند.
اشکالی ندارد که آن ها بخواهند در زندگی به چیزهای بیشتری برسند و از ما چیزی بخواهند.
اگر آن ها به درخواست دیگران پاسخ منفی بدهند، اشکالی ندارد، اما باید همیشه بدانند که پدر و مادر حرف اول را می زنند.
شما عزیزان می توانید از دیگر مطالب تربیتی سایت نیز بهره مند شوید.
دوستدار شما : محمد مهدی زمان وزیری مدرس تربیت کودک و سواد تربیتی