فهرست مطالب

کم کردن مخالفت های فرزندان:

اگر به کودک خود اجازه دهید با شما مخالفت کند و خواسته ی خودش را بیان کند،با این کار او چشم و گوش بسته از دستورهای شما پیروی نمی کند،بلکه نظر خودش هم مهم است.با این وجود گاهی شما حس می کنید که بهتر است کودک شما مطیع باشد و با شما مخالفت نکند.در ادامه مهارت های لازم برای کم کردن مخالفت های فرزند را برایتان خواهم گفت.گاهی اوقات مخالفت کردن فرزندان با شما خوب است.اگر می خواهید فرزندان با شما همکاری کنند و به حرف های شما گوش دهند، باید روحیه‌ی همکاری را در آن‌ها تقویت کنید کنید.آن‌ها باید بدانند که شما به حرف های آن ها اهمیت می‌دهید.همانطور که ان ها باید به حرف های شما گوش دهند،شما نیز باید به خواسته های آن ها توجه کنید.بچه هایی که خودشان را به خوبی می شناسند و به خودشان احترام می گذارند ،هر از چند گاهی با خواسته های شما مخالفت نیز می کنند.

بچه ها باید بدانند که همانطور که آن ها به حرف های شما گوش می دهند شما نیز به حرف ها و خواسته های آن ها توجه دارید.

مهارت های لازم برای کم کردن مخالفت های کودکان

وقتی بچه ها در مقابل خواسته های شما مخالفت می کنند،کم کم به نیازها،خواسته ها ،آرزوها و احساسات درونی خودشان پی می برند و در نهایت می توانند تصویر واضحی از شخصیت خودشان داشته باشند و این نوع بچه ها در اینده اراده ی قوی خواهند داشت؛همین اراده ی قوی باعث می شود که بین بچه های موفق و نا موفق تفاوت بوجود آید .فرزندانی که اراده ی قوی دارند،موفق ترند و فرزندانی که اراده ی قوی ندارند،با مشکلات زیادی رو به رو می شوند .بزرگترهایی که اراده ی محکم و استواری ندارند،در بچگی یاد نگرفته اند که قوی باشند و با مشکلات زندگی رو به رو شوند این گونه افراد همیشه به داشتن زندگی عادی و معمولی راضی هستند و به خودشان زحمت نمی دهند تا به دنبال خواسته ها و آرزوهایشان بروند.

چهار مهارت لازم برای کم کردن مخالفت های بچه ها:

در روش های تربیتی نوین، به جای اینکه به بچه ها دستور بدهیم و انتظار داشته باشیم که آن ها مطیع بی چون و چرای دستورات ما باشند، سعی می شود با توجه کردن به مخالفت های بچه ها، آن ها به همکاری کردن با والدین خود مصمم تر شوند و علاقه ی بیشتری به این کار نشان دهند.

اگر مرتب در مقابل خواسته ی بچه ها مقاومت کنیم و ان ها را تنبیه کنیم، دیگر آن ها علاقه ای به همکاری با ما از خود نشان نمی دهند. اما اگر غرور بچه ها را نشکنیم، کم کم مخالفت های آن ها با ما کم می شود و بیشتر به حرف های ما گوش می دهند.

وقتی بچه ها با ما مخالفت می کنند، اگر ما به خواسته های آن ها توجه کنیم، می توانیم مخالفت های آن ها را کم کنیم و غرورشان را نیز جریحه دار نکنیم.

به چهار روش می توانیم به خواسته های بچه ها توجه کنیم. من در اینجا اولین روش را ارائه می دهم و از شما می خواهم که سه روش دیگر را فکر کنید و در پایین همین مطلب تربیتی برایم بنویسید. در مرحله ی بعد من برای شما 3 مطلب دیگر را خواهم گفت.

  1. با گوش دادن به حرف های آن ها و فهمیدن آن ها
  2. …………………………………………………؟
  3. …………………………………………………؟
  4. ………………………………………………….؟

اگر می خواهید مخالفتهای بچه ها با شما کم شود و بچه ها از صمیم قلب بخواهند با شما همکاری کنند، باید به نیازهای آن ها توجه کنید. بچه ها دوست دارند شما آن ها را بفهمید. به آن ها جهت دهید و آن ها را راهنمایی کنید.

اگر شما به نیازهای کودکان خود توجه نکنید، کم کم بچه ها نسبت به خواسته های شما بی تفاوت می شوند. برای مثال: اگر والدین مهارت های خوب گوش دادن را یاد بگیرند می توانند نیازها، خواسته ها و آرزوهای بچه ها را بفهمند و بچه ها نیز متوجه می شوند که پدر و مادرانشان آنها را می بینند. وقتی نیاز های بچه ها برآورده شود، آن ها نیز کمتر با شما مخالفت می کنند و بیشتربه حرف های شما گوش می دهند.

اگر چه همه ی بچه ها تا حدی نیاز های مشترکی دارند، اما باید توجه داشت که هر کودکی، انسانی منحصر به فرد است. و نیازهای خاص خودش را دارد. ممکن است نیاز بچه ای در یک زمینه با کودک دیگری متفاوت باشد.وقتی کودکی نیاز دارد که والدینش به او بیشتر توجه کنند ،این بدان معنی نیست که او نیاز دیگری ندارد و والدینش نسبت به نیاز های دیگر او بی توجه باشند.همه ی بچه ها نیاز های مشترکی دارند.اما یک یا دو نیاز ممکن است برای هر کودک مهم تر از نیاز های دیگر او باشد.

همه ی بچه های شما با هم یکسان نیستند؛ممکن است یکی از آن ها بیشتر از شما انتظار داشته باشد به حرف های او گوش کنید و او را درک کنید و فرزند دیگر شما انتظار داشته باشد که او را راهنمایی کنید.وقتی با این مهارتها بیشتر آشنا شوید به اهمیت آن ها نیز بیشتر پی می برید .وقتی نیازهای فرزندانتان را با توجه به شخصیت خاصی که آن ها دارند ،برآورده می کنید،میبینید که چقدر میزان همکاری بچه ها با شما بیشتر می شود.

دوستدار شما: محمد مهدی زمان وزیری

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کوچ اکسپشنال

کوچ پروفشنال

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

ورود به حساب کاربری

وب سایت استاد محمد مهدی زمان وزیری